Najlepšia motivácia na vstávanie sú výdatné raňajky, ktoré sú bohaté na bielkoviny, vlákniny a všetky potrebné vitamíny. Ide o najdôležitejšie jedlo dňa, no väčšina z nás raňajky neje. Doprajte si aspoň raz za čas poriadny štart do dňa, ktorý vám dodá energiu na celý deň.

Sladko-slaná ovsená kaša

Slaná ovsená kaša je pre väčšinu ľudí niečo nezvyčajné, keďže ju uprednostňujeme skôr na sladko. Môžete však do nej pridať akúkoľvek zeleninu, syr, vajce, semienka či šunku a pre milovníkov sladko-slaných chutí je vhodná kombinácia ovsených vločiek, grilovaného grepu, strúhaného kokosu, medu a semiačok. Ide o veľmi netradičný druh raňajok, no pokiaľ túto kombináciu raz ochutnáte, už nikdy neprestanete! Ovsenú kašu môžete dochutiť i olejom, a to buď kokosovým alebo slnečnicovým. Grep môžete ugrilovať na plechu, ktorý dáte zapiecť približne na 10 minút. Dajte však pozor, aby vám nezhorel! Následne ho rozpoľte, posypte škoricou a zmiešajte s ostatnými ingredienciami.

Zapekané bagety

Ak ste milovníkom bagiet a vajíčok, určite si prídete na svoje! 3 vajíčka rozmiešajte so soľou, červenou mletou paprikou, pridajte čerstvo nasekanú cibuľku, nastrúhaný syr a šunku. Primiešajte smotanu a všetko nalejte do vydlabanej bagety alebo rozdeľte do 4 malých bagiet. Vyhrejte si trúbu na 190 stupňov a nechajte bagety zapekať aspoň pol hodinu. Povrch by mal byť po upečení zlatistý a stred pevný. Bagety však po upečení nechajte vychladnúť aspoň 5 minút. Pokiaľ by ste ráno túto špecialitu nestíhali, všetky suroviny si môžete pripraviť už večer a ráno bagety len naplníte a zapečiete. Mňam!

FOTO: © dream79 / Dollar Photo Club